Actualiteiten

De totale zonweringoplossing voor Pieter van Foreest

vrijdag 12 januari 2018

Verzorgingscentrum De Hooge Tuinen van Pieter van Foreest zocht contact met Vitrona, doordat er een behoefte ontstond voor zonwering rondom de gangen en kantoren bij de open binnenplaats. De warmte in de verschillende ruimtes kon enorm oplopen.

De eerste gedachte was… lees hier meer

HortiContact Gorichem nadert snel! (20-22 februari)

dinsdag 9 januari 2018

SchermNed is aanwezig bij de HortiContact beurs 2018. HortiContact is de grootste vakbeurs in de glastuinbouw van Nederland. De beurs dient als platform voor professionals in glastuinbouw om interactief met elkaar te spreken en nieuwe relaties aan te gaan.

Op deze beurs kunt u SchermNed terugvinden met onze eigen stand. Hier zult u meerdere medewerkers terugvinden van SchermNed, zoals Carl Stougie, Barry Steentjes en voor een dag ook Jack van der Voort.

De tuinbouwbeurs was vorig jaar een enorm succes, er waren meer dan 16.000 bezoekers. Helpt u ons mee dit aantal te overtreffen? De beurs vindt plaats van 20 t/m 22 februari in evenementenhal Gorinchem!

Paprikakwekerij Hoogweg kiest voor SchermNed met 54 hectare LUXOUS 1147 FR.

woensdag 3 januari 2018

Afgelopen periode heeft installateur SchermNed voor 44 ha aan scherminstallaties gerenoveerd bij paprikakwekerij Hoogweg in Luttelgeest. Het bureau AAB vervulde hierin de adviserende rol. Naast de werkzaamheden in de bestaande kassen is ook nog eens 10 ha nieuwbouw in gerealiseerd. Beide projecten worden met het nieuwe energiebesparende klimaatscherm Luxous 1147 FR van Svensson voorzien. Dit nieuwe klimaatscherm is speciaal ontwikkeld voor de teelt van vruchtgroenten zoals paprika’s en heeft een zeer hoge lichtdoorlatendheid.

De historie van Hoogweg begint in Nootdorp, in 1987… lees hier meer

Op naar het nieuwe jaar

woensdag 20 december 2017

Het SchermNed team wenst iedereen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar. Het jaar 2017 was een jaar waarin SchermNed weer fantastische projecten heeft mogen uitvoeren voor verschillende unieke klanten. Een van de mooiste was toch project Burgers’ Zoo, waar wij de zonwering voor een mangrove hebben gerealiseerd!

Jubilaris feest een groots succes!

vrijdag 15 december 2017

Vorige week vrijdag vond het Jubilaris feest plaats van Dick van Velden, Carl Stougie en Arthur de Bruin. Carl is 12,5 jaar in dienst bij SchermNed, Arthur 25 jaar en Dick is ook 25 jaar in dienst maar dan bij Vitrona.

Het was een onvergetelijke avond waar vele nieuwe herinneringen zijn gemaakt (en oude opgehaald). De avond begon met een lied speciaal geschreven voor de jubilarissen met daaropvolgend een toespraak. Voor alle aanwezigen was er een foodtruck aanwezig waar iedereen een lekker hapje kon halen!

SchermNed aanwezig op tuinbouw dagen Venray (28-29-30 November)

donderdag 2 november 2017

De Venray tuinbouw relatie dagen is een ontmoetingspunt voor tuinbouwprofessionals uit Nederland, Duitsland en België. Een plek waar SchermNed zich helemaal thuis voelt! Voor SchermNed zullen deze dagen dienen als ontmoetingspunt met nieuwe en bestaande relaties. Wij hopen dat beurs zal leiden tot nieuwe samenwerkingen en uiteindelijk mooie projecten.

De beurs vindt plaats van dinsdag 28 november tot donderdag 30 november. Namens SchermNed zal Carl Stougie aanwezig zijn. Hij representeert SchermNed hier met zijn eigen stand, bent u dus in de buurt van deze beurs kom dan gezellig even langs!

Zilveren jubileum, Arthur de Bruin 25 jaar in dienst bij SchermNed

donderdag 24 augustus 2017

Arthur de Bruin heeft als uitvoerder op 17 augustus 2017 een zilveren jubileum bereikt in dienst bij SchermNed. Vanuit de klei tot uitvoerder oftewel velen facetten binnen SchermNed meegemaakt in alle soorten scherm- en insectengaas installaties.

Arthur, maar eigenlijk noemen we hem Art, (¨ha Art, moge Art of gaat ie Art¨), is 9131 dagen geleden als teamleider… lees hier meer

Koperen feest, Carl Stougie 12 ½ jaar in dienst bij SchermNed

maandag 31 juli 2017

Carl Stougie heeft als sales manager scherminstallaties op 31 juli 2017 een waar koperen jubileum bereikt in dienst bij SchermNed. Hij heeft gewerkt aan honderden projecten, mooie relaties kunnen opbouwen en ontelbaar veel herinneringen.

Carl is 4550 dagen geleden als sales manager scherminstallaties bij SchermNed binnengekomen en… lees hier meer

SchermNed werkt mee aan bouw grootste mangrove ter wereld

vrijdag 21 april 2017

SchermNed mag meehelpen met de ontwikkeling van een mangrove voor de Burgers’ Zoo in Arnhem. Burgers’ Zoo is via een tussenpersoon bij SchermNed uitgekomen en heeft meteen voor ons gekozen. SchermNed en Burgers’ Zoo hebben gemeen dat ze allebei een familiebedrijf zijn. De overdekte mangrove zal de grootste ter wereld worden met een grootte van maar liefst 3000m².

Wat doet SchermNed?
SchermNed gaat zich bezig houden met de ontwikkeling van het buitenscherm als klimaat- en zonweringsysteem en de boogconstructie van de mangrove. De materialen… lees hier meer

Atrium zonweringsystemen voor nieuwbouw Rabobank Eindhoven

vrijdag 8 januari 2016

Zeer recentelijk hebben wij een schitterende opdracht verworven voor de bouw van het nieuwe Rabobank kantoor aan de Fellenoord in Eindhoven. Het nieuwe Rabobank kantoor bestaat uit een half verdiepte parkeergarage, begane grond en acht verdiepingen van in totaal ongeveer 28.000 m2 BVO (binnen).

Werkzaamheden SchermNed
Jack van de Voort vertelt: “Een fantastische klus waarin wij verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, fabricage, levering en … Lees hier meer

SchermNed 25 jaar!

donderdag 7 mei 2015

SchermNed bestaat 25 jaar en dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Cock van der Voort, eigenaar van SchermNed, is gelukkig getrouwd met zijn vrouw Ada. Samen hebben zij drie kinderen: Jack, dochter Terry en Mark. Inmiddels werken zij alle drie in het familiebedrijf. “Natuurlijk ben ik trots op mijn kinderen. Ze werken ontzettend hard en we zijn een sterk team samen”, aldus Cock.

Van F16 tot scherminstallatie
Cock heeft een boeiende carrière achter de rug. Na zijn studies LTS, UTS en HTS- werktuigbouwkunde heeft hij 1,5 jaar in California gewerkt. Cock vertelt: “In 1975 ben ik bij de Fokker vliegtuigenfabriek terecht gekomen. Gestart op de ontwikkelingsafdeling en opgewerkt tot chef laboratorium. Na zeven jaar kocht Nederland de F16 en …
... > Lees hier meer over het 25 jarig jubileum

Winnaar BRONS bij “International Grower of the Year Award 2011”

woensdag 4 januari 2012

Op 27 september ontving onze zeer gewaardeerde relatie en ondernemer Ammerlaan The Green Innovator de bronzen roos bij de verkiezing van de International Grower of The Year 2011. De prijs werd uitgereikt tijdens de Xi’an International Horticultural Exhibition in China.

“Hoewel het geen goud is geworden, zijn we zeer blij met deze prijs. Het bevestigt nogmaals dat we met ons duurzame concept van ‘ZERO CO2’ groene potplanten onderscheidend in de markt zijn.“

Dankzij de aardwarmtebron komt de “CO2 footprint” van het product op nul uit. Dat geldt voor het hele traject van opkweek in het buitenland tot afkweek op het bedrijf in Nederland. De planten van Ammerlaan zijn gegarandeerd 100% duurzaam.

www.grond-ammerlaan.nl

Dochterbedrijf Vitrona verkozen tot Zonweringbedrijf van het jaar 2011-2012

vrijdag 18 november 2011

Vitrona Zonwering, Kozijnen en Terrasoverkappingen in Naaldwijk, Berkel en Rodenrijs en Amsterdam is maandag 24 oktober uitgeroepen tot Zonvakker van het Jaar 2011-2012. De prijs werd uitgereikt tijdens de ‘Zonvakker van het Jaar’ in het Van der Valk hotel De Cantharel in Apeldoorn.

De Zonvakker van het Jaar is een jaarlijks evenement van vakblad Zonvak Magazine. In het afgelopen jaar kon… lees verder >

Verkade overhandigt 11.750 euro aan Ride for the Roses.

woensdag 8 september 2010

Directeur D. Verkade van Betonwerk D. Verkade bv uit Monster, een toeleverancier voor betonvloeren en paden voor de tuinbouw en boomkwekerij, heeft samen met renner Joop Breurs namens het wielerteam een bedrag van € 11.750,00 overhandigd aan de organisatie van de Ride for the Roses in Venlo.

Het wielerteam van Verkade nam dit jaar voor de zesde keer deel aan de Ride for the Roses. Alhoewel er in eerste instantie € 10.000,00 was verzameld, werd tijdens de uitreiking nog eens € 1.750,00 opgehaald, waardoor het totaal uitkwam op € 11.750.00. De tijd was te kort om de cheque alsnog aan te passen. Het bedrag is niet alleen door de renners bijeengebracht, maar ook SchermNed,Vitrona en andere relaties van Verkade hebben hun steentje bijgedragen.

Eerder deze zomer heeft Verkade zijn relaties in een brief gevraagd één Euro per deelnemer te doneren aan Ride for the Roses. Veel van de relaties hebben gehoor gegeven aan het verzoek en veelal meer dan de gevraagde € 30.00 overgemaakt. Ook de renners hebben zich niet onbetuigd gelaten en persoonlijk een bijdrage gestort. Eén van de deelnemers, de directeur van SchermNed en Vitrona uit Naaldwijk, heeft zelfs net zoals Verkade zijn relaties aangeschreven en geld ingezameld.

Volgend jaar zal Verkade weer deelnemen aan de Ride for the Roses en hij hoopt dan samen met zijn renners en relaties een nog groter bedrag te kunnen overhandigen.

Kiezen voor service & onderhoud is kiezen voor risicospreiding

vrijdag 2 juli 2010

Ondanks de huidige economisch tijd waarin we leven in combinatie met kostenbesparingen staat risicospreiding gelukkig wel weer hoog in het vaandel bij steeds meer organisaties. Zonweringsystemen bevinden zich op hoogte, zijn dagelijks in gebruik en zijn zodoende onderhevig aan slijtage.

Met een compleet service en onderhoudsovereenkomst worden grote reparaties en/of mankementen tijdig gezien en voorkomen.
Na het onderhoud volgt een complete en duidelijke rapportage waardoor een goed inzicht word verkregen. Aan de hand van deze rapportage volgt een meerjarenbegroting. Bijgaand een foto van het RWS Westraven in Utrecht, waar in opdracht van Homij Technische Installaties in de weken juni/juli ‘10 een compleet service & onderhoud is uitgevoerd.

Innovatie en realisatie: Lichtstraatzonwering

vrijdag 2 juli 2010

Nieuw Lichtstraat zonweringsysteem bij het gerenommeerde Architectenbureau Paul de Ruiter gemonteerd in juni 2010. Kijkend naar de lichtstraat met een doorsnede van 8 meter en een lengte van circa 12,00 meter is er gekozen voor twee rollende systemen. Rollend vanuit de nok, aangedreven met één aansturing per zijde en één doek van ca. 57 m2, zodoende een doekoppervlakte van ca. 114 m2.

Het systeem ‘zweeft’ boven de lichtstraat waardoor ventilatie mogelijk is en een perfecte warmtewering kan worden opgebouwd. Met dit type lichtstraat zonweringsysteem word de zonnereflectie en warmtereductie geschat op zo’n 75%!

Renovatie Haagse Poort/ING/CBRE, Utrechtsebaan Den Haag

donderdag 1 juli 2010

Aan de hand van diverse rapportages de opdracht om het in 1993 geïnstalleerde systeem te renoveren. Diverse speciale motoren, aslagers, diabolorollen en besturingsystemen zullen compleet vernieuwd worden.

SchermNed sponsort Team Oostland voor Alpe d'HuZes

donderdag 10 juni 2010

De ondernemers van het Oostland hebben het gedaan ! Op 3 juni was het zover en werd voor het goede doel (KWF) de Alpe d’Huez beklommen. Op een schitterende dag met veel zon werden gedurende de vele lange beklimmingen de verschillende emoties intens beleefd. Verdriet om de degene die de strijd tegen de kanker verloren hebben. Boosheid vanwege de zere benen tijdens weer een steile klim, de vreugde bij het behalen van de finish, de warmte van de knuffel van de aanwezige Team Oostland vrijwilligers én de blijdschap vanwege het feit dat dankzij de vele sponsors en donateurs er door Team Oostland een bedrag is verkregen van …

€ 200.000,00

Wilt u dit goede doel ook nog ondersteunen dan kunt u nog steeds een donatie doen op : Rek. nr : 1564.44.569 o.v.v. donatie Alpe d’HuZes. Op deze website vindt u alle informatie over de fietsers, vrijwilligers en sponsors.

ZONWERING: onmisbaar in de utiliteitsbouw

woensdag 20 januari 2010

SchermNed is uw partner als het gaat om klimaatbeheersing, energiebesparing en de juiste & unieke uitstraling van uw gebouw.

Bij Utiliteitsbouw speelt de toetreding van passieve zonne-energie een belangrijke rol. Passieve zonne-energie gaat uit van een slim zongericht bouwkundig ontwerp met maatregelen om de zon binnen te halen wanneer zij gewenst is en om de zon te weren wanneer zij ongewenst is. SchermNed biedt u dit slimme zongerichte ontwerp.

Voor meer informatie:

Bijlagen:

KAS ALS ENERGIEBRON met de ‘ZonWindKas’

woensdag 20 januari 2010

De glastuinbouw heeft de ambitie om na 2020 alleen nog klimaatneutrale kassen te bouwen. Bovendien is het streven om de CO2-emissie met 48% naar beneden te brengen. Bestaande kassen zullen aanzienlijk minder fossiele energie moeten verbruiken dan nu. Nieuwe kassen zullen het overschot aan zonne-energie leveren aan derden in de vorm van warmte of elektriciteit. De glastuinbouw zal in de nabije toekomst meer zijn dan alleen leverancier van groenten, fruit en bloemen van hoge kwaliteit.

Om deze doelstelling te realiseren, is het programma Kas als Energiebron gestart. In de glastuinbouwsector werken ondernemers, brancheorganisaties, toeleveranciers, kennisinstellingen en overheid al een groot aantal jaar met veel succes samen bij het terugdringen van de energiebehoefte. Het Productschap Tuinbouw, LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van LNV stimuleren en financieren het programma. Het uitgangspunt is een snelle introductie van nieuwe kennis en inzichten in de dagelijkse praktijk van de Nederlandse teler.

In samenwerking met kassenbouwer Gakon uit Wateringen heeft SchermNed de complete scherminstallaties geleverd. Een installatie in tentvorm waarmee het klimaat beter gestuurd kan worden en ’s-Winters extra energie bespaard kan worden. SchermNed scherming, insectengaas en luchtmechaniek heeft daarbij ondersteuning gehad van haar vaste leveranciers Van der Valk systemen, Ludvig Svensson en Ridder aandrijfsystemen.

Voor meer informatie:
http://www.gakon.nl
http://documents.plant.wur.nl
http://www.energiek2020.nu
http://www.kasalsenergiebron.nl

Zwinkels gaat met vertrouwen de toekomst in met SchermNed.

maandag 21 september 2009

SchermNed heeft per 1 september 2009 het team versterkt met Loek Zwinkels. Loek, een man met jarenlange ervaring in de tuinbouw, gaat zich richten op relatiebeheer bij SchermNed. Hij gaat de huidige en nieuwe relaties optimaal bedienen.

Loek Zwinkels heeft 14 jaar als vertegenwoordiger voor rozenmachines en mobiele rozensystemen gewerkt. Per 1 september is Loek Zwinkels naast Carl Stougie het nieuwe gezicht waar de kwekers mee te maken krijgen. ”Relatiebeheer, dat is mijn plek binnen SchermNed”, vertelt Zwinkels. “Mijn taak is netwerken met de bestaande klanten en het leggen van nieuwe contacten. Juist in een tijd dat het wat minder gaat is het belangrijk je gezicht te laten zien. SchermNed heeft een kwalitatief hoog productenpakket, met onder andere scherming, insectengaas en luchtmechaniek. Ik ga met veel vertrouwen de toekomst in met SchermNed”.

Het bedrijf
SchermNed bestaat in 2010 alweer 20 jaar. De laatste vijf jaar heeft SchermNed door haar kwaliteit en betrokkenheid veel bekendheid gekregen in zowel binnen als buitenland. “Wij zijn altijd klein gebleven, maar hebben de laatste jaren echt aan de weg getimmerd”, geeft Jack van der Voort aan. “Wij vinden het kleine werk net zo belangrijk als de grote projecten. Ondanks de minder goede periode in de tuinbouwsector bestond bij ons de behoefte aan een vertegenwoordiger erbij. Met Loek Zwinkels hebben wij de juiste persoon gevonden”.

Landelijke Violendag in Duitsland

vrijdag 18 september 2009

SchermNed is uitgenodigd om 23 september op een Violenbeurs voor perkgoedkwekers te staan. Dit is een kleinschalige beurs met als organisatie LTO Groeiservice. De beurs wordt gehouden bij de zeer grote perkgoed-kweker Emsflower. Het bedrijf bezit 25 hectare perkgoed en is gevestigd in Emsbüren Duitsland.

SchermNed zal hier vertegenwoordigd zijn voor adviezen en om nieuwe samenwerkingsverbanden proberen te realiseren.

Programma landelijke violendag

Verkade overhandigt € 12.000,00 aan Ride for the Roses

woensdag 9 september 2009

Het wielerteam van Betonwerk D. Verkade bv uit Monster, voornamelijk Westlandse ondernemers, hebben op zondag 30 augustus voor de 5-de keer deelgenomen aan de Ride for the Roses in Lingewaard. Het team is ondertussen uitgegroeid tot bijna 40 renners.

Na afloop van de 100KM overhandigde Verkade een cheque van € 12.000,00 aan de organisatie van Ride for the Roses. Dit bedrag was niet alleen door de renners bijeengebracht, maar ook relaties van Verkade hebben hun steentje bijgedragen.

In een brief heeft Verkade deze zomer aan zijn relaties gevraagd één Euro per deelnemer te doneren aan Ride for the Roses. Veel van de relaties hebben gehoor gegeven aan het verzoek en veelal meer dan de gevraagde € 40.00 overgemaakt. Ook de renners hebben zich niet onbetuigd gelaten en persoonlijk een bijdrage gestort. Eén van de deelnemers, de directeur van SchermNed uit Naaldwijk, heeft zelfs net zoals Verkade zijn relaties aangeschreven en geld ingezameld.

Volgend jaar zal Verkade weer deelnemen aan de Ride for the Roses en hij hoopt dan samen met zijn renners en relaties een nog groter bedrag te kunnen overhandigen.