Actualiteiten

SchermNed aanwezig op tuinbouw dagen Venray (28-29-30 November)

donderdag 2 november 2017

De Venray tuinbouw relatie dagen is een ontmoetingspunt voor tuinbouwprofessionals uit Nederland, Duitsland en België. Een plek waar SchermNed zich helemaal thuis voelt! Voor SchermNed zullen deze dagen dienen als ontmoetingspunt met nieuwe en bestaande relaties. Wij hopen dat beurs zal leiden tot nieuwe samenwerkingen en uiteindelijk mooie projecten.

De beurs vindt plaats van dinsdag 28 november tot donderdag 30 november. Namens SchermNed zal Carl Stougie aanwezig zijn. Hij representeert SchermNed hier met zijn eigen stand, bent u dus in de buurt van deze beurs kom dan gezellig even langs!

Koperen feest, Carl Stougie 12 ½ jaar in dienst bij SchermNed

maandag 31 juli 2017

Carl Stougie heeft als sales manager scherminstallaties op 31 juli 2017 een waar koperen jubileum bereikt in dienst bij SchermNed. Hij heeft gewerkt aan honderden projecten, mooie relaties kunnen opbouwen en ontelbaar veel herinneringen.

Carl is 4550 dagen geleden als sales manager scherminstallaties bij SchermNed binnengekomen en… lees hier meer

SchermNed werkt mee aan bouw grootste mangrove ter wereld

vrijdag 21 april 2017

SchermNed mag meehelpen met de ontwikkeling van een mangrove voor de Burgers’ Zoo in Arnhem. Burgers’ Zoo is via een tussenpersoon bij SchermNed uitgekomen en heeft meteen voor ons gekozen. SchermNed en Burgers’ Zoo hebben gemeen dat ze allebei een familiebedrijf zijn. De overdekte mangrove zal de grootste ter wereld worden met een grootte van maar liefst 3000m².

Wat doet SchermNed?
SchermNed gaat zich bezig houden met de ontwikkeling van het buitenscherm als klimaat- en zonweringsysteem en de boogconstructie van de mangrove. De materialen… lees hier meer

Atrium zonweringsystemen voor nieuwbouw Rabobank Eindhoven

vrijdag 8 januari 2016

Zeer recentelijk hebben wij een schitterende opdracht verworven voor de bouw van het nieuwe Rabobank kantoor aan de Fellenoord in Eindhoven. Het nieuwe Rabobank kantoor bestaat uit een half verdiepte parkeergarage, begane grond en acht verdiepingen van in totaal ongeveer 28.000 m2 BVO (binnen).

Werkzaamheden SchermNed
Jack van de Voort vertelt: “Een fantastische klus waarin wij verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, fabricage, levering en … Lees hier meer

SchermNed 25 jaar!

donderdag 7 mei 2015

SchermNed bestaat 25 jaar en dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Cock van der Voort, eigenaar van SchermNed, is gelukkig getrouwd met zijn vrouw Ada. Samen hebben zij drie kinderen: Jack, dochter Terry en Mark. Inmiddels werken zij alle drie in het familiebedrijf. “Natuurlijk ben ik trots op mijn kinderen. Ze werken ontzettend hard en we zijn een sterk team samen”, aldus Cock.

Van F16 tot scherminstallatie
Cock heeft een boeiende carrière achter de rug. Na zijn studies LTS, UTS en HTS- werktuigbouwkunde heeft hij 1,5 jaar in California gewerkt. Cock vertelt: “In 1975 ben ik bij de Fokker vliegtuigenfabriek terecht gekomen. Gestart op de ontwikkelingsafdeling en opgewerkt tot chef laboratorium. Na zeven jaar kocht Nederland de F16 en …
... > Lees hier meer over het 25 jarig jubileum

Winnaar BRONS bij “International Grower of the Year Award 2011”

woensdag 4 januari 2012

Op 27 september ontving onze zeer gewaardeerde relatie en ondernemer Ammerlaan The Green Innovator de bronzen roos bij de verkiezing van de International Grower of The Year 2011. De prijs werd uitgereikt tijdens de Xi’an International Horticultural Exhibition in China.

“Hoewel het geen goud is geworden, zijn we zeer blij met deze prijs. Het bevestigt nogmaals dat we met ons duurzame concept van ‘ZERO CO2’ groene potplanten onderscheidend in de markt zijn.“

Dankzij de aardwarmtebron komt de “CO2 footprint” van het product op nul uit. Dat geldt voor het hele traject van opkweek in het buitenland tot afkweek op het bedrijf in Nederland. De planten van Ammerlaan zijn gegarandeerd 100% duurzaam.

www.grond-ammerlaan.nl

Dochterbedrijf Vitrona verkozen tot Zonweringbedrijf van het jaar 2011-2012

vrijdag 18 november 2011

Vitrona Zonwering, Kozijnen en Terrasoverkappingen in Naaldwijk, Berkel en Rodenrijs en Amsterdam is maandag 24 oktober uitgeroepen tot Zonvakker van het Jaar 2011-2012. De prijs werd uitgereikt tijdens de ‘Zonvakker van het Jaar’ in het Van der Valk hotel De Cantharel in Apeldoorn.

De Zonvakker van het Jaar is een jaarlijks evenement van vakblad Zonvak Magazine. In het afgelopen jaar kon… lees verder >

SchermNed sponsort Team Oostland voor Alpe d'HuZes

donderdag 10 juni 2010

De ondernemers van het Oostland hebben het gedaan ! Op 3 juni was het zover en werd voor het goede doel (KWF) de Alpe d’Huez beklommen. Op een schitterende dag met veel zon werden gedurende de vele lange beklimmingen de verschillende emoties intens beleefd. Verdriet om de degene die de strijd tegen de kanker verloren hebben. Boosheid vanwege de zere benen tijdens weer een steile klim, de vreugde bij het behalen van de finish, de warmte van de knuffel van de aanwezige Team Oostland vrijwilligers én de blijdschap vanwege het feit dat dankzij de vele sponsors en donateurs er door Team Oostland een bedrag is verkregen van …

€ 200.000,00

Wilt u dit goede doel ook nog ondersteunen dan kunt u nog steeds een donatie doen op : Rek. nr : 1564.44.569 o.v.v. donatie Alpe d’HuZes. Op deze website vindt u alle informatie over de fietsers, vrijwilligers en sponsors.

ZONWERING: onmisbaar in de utiliteitsbouw

woensdag 20 januari 2010

SchermNed is uw partner als het gaat om klimaatbeheersing, energiebesparing en de juiste & unieke uitstraling van uw gebouw.

Bij Utiliteitsbouw speelt de toetreding van passieve zonne-energie een belangrijke rol. Passieve zonne-energie gaat uit van een slim zongericht bouwkundig ontwerp met maatregelen om de zon binnen te halen wanneer zij gewenst is en om de zon te weren wanneer zij ongewenst is. SchermNed biedt u dit slimme zongerichte ontwerp.

Voor meer informatie:

Bijlagen:

KAS ALS ENERGIEBRON met de ‘ZonWindKas’

woensdag 20 januari 2010

De glastuinbouw heeft de ambitie om na 2020 alleen nog klimaatneutrale kassen te bouwen. Bovendien is het streven om de CO2-emissie met 48% naar beneden te brengen. Bestaande kassen zullen aanzienlijk minder fossiele energie moeten verbruiken dan nu. Nieuwe kassen zullen het overschot aan zonne-energie leveren aan derden in de vorm van warmte of elektriciteit. De glastuinbouw zal in de nabije toekomst meer zijn dan alleen leverancier van groenten, fruit en bloemen van hoge kwaliteit.

Om deze doelstelling te realiseren, is het programma Kas als Energiebron gestart. In de glastuinbouwsector werken ondernemers, brancheorganisaties, toeleveranciers, kennisinstellingen en overheid al een groot aantal jaar met veel succes samen bij het terugdringen van de energiebehoefte. Het Productschap Tuinbouw, LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van LNV stimuleren en financieren het programma. Het uitgangspunt is een snelle introductie van nieuwe kennis en inzichten in de dagelijkse praktijk van de Nederlandse teler.

In samenwerking met kassenbouwer Gakon uit Wateringen heeft SchermNed de complete scherminstallaties geleverd. Een installatie in tentvorm waarmee het klimaat beter gestuurd kan worden en ’s-Winters extra energie bespaard kan worden. SchermNed scherming, insectengaas en luchtmechaniek heeft daarbij ondersteuning gehad van haar vaste leveranciers Van der Valk systemen, Ludvig Svensson en Ridder aandrijfsystemen.

Voor meer informatie:
http://www.gakon.nl
http://documents.plant.wur.nl
http://www.energiek2020.nu
http://www.kasalsenergiebron.nl